Ny forpagter

Med udgangen af januar stoppede Tina Winkler efter fire år som forpagter af Café Mulligan i Holbæk Golfklub. Nu har klubben så – efter et stillingsopslag – fundet den nye forpagter. Valget er faldet på May Mollerup, indehaver af Nimbs Dinér Transportable, som hun har drevet i snart 14 år, og som mange nordvestsjællænderne har gjort brug af.

Ergo er det en erfaren smørrebrødsjomfru og kok, der – med sine udfoldelser i køkkenregionerne – fremover skal medvirke til at skabe det sociale liv i klubhuset. Hun er uddannet på Skuldelev Kro tilbage i 1978 og har siden rundet kroerne i Gerlev og Gershøj, virket på Lindenborg Kro, jobbet i Tivoli og sågar også stået i køkkenet på Hotel Richmond, mens Simon Spies ejede det. Siden fulgte 11 år hos ISS – med skiftende kantine-virke – i den store koncern. Overtagelsen af Nimbs Dinér Transportable i 2003 var et ønske om igen at stå på egne ben.

I efteråret i fjor afhændede hun ejendommen i Springstrup med det store køkken til Café Svanen, hvorefter hun lejede sig ind i køkkenet på Maglesø Efterskole. Herfra har hun siden leveret frokostbuffeter til lokale virksomheder. Og det fortsætter hun med.

Når disse aftaler er kørt ud, er hun fra kl. 11 klar til servicere klubbens medlemmer i højsæsonen. Og køkkenet har åbent helt frem til kl. 20.00. Er der bestilt mad inden dette tidspunkt, så skal den nok stå klar, selv om sidste spiller først skulle komme ind en time eller halvanden senere.

Hvad kan klubbens medlemmer så glæde sig til at finde på menukortet?
– Såkaldt simpel cooking med et Mollerup-tvist, griner May, der gerne indrømmer, at hun er en ”grøn” pige. – Det skal være sundt og spændende. Men der bliver også velkendte såkaldte husmandsretter, i et dagens menu-koncept, som ugevis vil køre på Café Mulligans hjemmeside, så medlemmerne kan se, hvad caféen serverer, siger May Mollerup og tilføjer, at der på menukortet, eksempelvis med en wienerschnitzel og steaks, vil være to størrelser.
– Nu skal jeg lige stikke en finger i jorden og se, hvad det er, medlemmerne efterspørger. Derfor kan jeg på sin vis udsende et mayday, altså kalde på lidt hjælp til, hvad det er medlemmerne godt kunne tænke sig. Og så skal det selvfølgelig være til nogle fornuftige og rimelige priser, lover den nyansatte forpagter og forventer, at hun er fuldstændig plads midt næste måned.