Nyhedsbrev 2022

Handicapudvalget informerer.

Hvis du har været i udlandet og spillet golf og gerne vil have reguleret din score, skal du huske at påføre CR (course rating) og slope på dit scorekort.  Der er ikke mange udenlandske baner, hvor det er påført scorekortet i forvejen.

Det er handicapudvalgets opfattelse, at det nye handicapsystem er vel integreret og de fleste er tilfredse med deres handicap. Udvalget får i hvert fald ikke mange spørgsmål.

Der er ved overgang fra 2021 til 2022 ikke lavet årsrevidering af handicap. DGU meddeler, at ”øvelsen” var/er behæftet med fejl, og DGU anbefaler, at på nuværende tidspunkt af sæsonen undlader at lave årsrevidering og medlemmer opfordres til at tage kontakt til udvalget såfremt man ønsker en revidering.

Denne anbefaling har udvalget valgt at følge.

På handicapudvalgets vegne

Mogens Holst

Nyt fra eliten

Der er kamp om pladserne i Holbæks eliteafdeling.  For at kommer på hold deltager de i ranglisten hver lørdag, de kommer til træning, og så spiller de også træningskampe. Spillerne på billedet mødte op til sådan en træningskamp, hvor der skulle trænes foursome. Holdet er nu udtaget, så kom og se de dygtige spillere i Danmarksturneringen d. 17. og 18. juni, hvor der spilles på Holbæks bane fra kl. 9.00

Juniorer kvalificeret til KidsAid Stjernegolf

 

Simon Christiansen og Oliver Bitsch fra Holbæks juniorafdeling havde gennem deres topplaceringer i den gennemgående juniorturnering D-Tour i 2021, kvalificeret sig til ikke blot turneringens slutspil i et Ryder Cup format, men også KidsAid Stjernegolf 2022 i Himmerland Golf. 

I weekenden 20-21. Maj løb denne turnering af stablen, desværre var det dog kun Simon, som kunne deltage. 

Fredag blev juniorerne budt velkommen, fik udleveret goodiebags og efter en lækker burger blev de underholdt af Henrik Svanekiær og derefter clinic med Bobby the Pro med tilhørende tilretning af sving. 

Derefter blev de sendt ud på 9-hullers turnering (i øvrigt mens D.A.D spille livekoncert ved klubhuset for “stjernerne”). Runden blev fordøjet med dejlig lasagne, sodavand og hygge med de andre juniorer. 

Lørdag skulle juniorerne være caddies for deltagerne i årets Stjernegolf og efter udlevering af en fed polo skulle de trække deres “stjerne”. 

Simon trak til sin fars fornøjelse fodboldspilleren Marc Rieper og efter en hurtig introduktion i hans meritter glædede Simon sig også til at lære ham at kende. 

Rieper viste sig hurtigt at være et særdeles glædeligt bekendtskab og sammen med hans medspillere i bolden Nikolaj Kopernikus og Erhvervsmanden Jesper Lund, sørgede de for at juniorerne fik en fed oplevelse. 

Efter runden var der præmieoverrækkelse og det viste sig at Simons spil fredag rakte til en flot 3. Plads. 

 

Både for Simon, hans søster Sofie (der også er en del af Holbæks juniorafdeling) og forældrene var weekenden en stor oplevelse med “stjerner” helt nede på jorden og i super humør. 

Sofie, der kom rundt på krykker efter operation dagen før, tiltrak sig opmærksomhed fra en del af spillerne og fik hyggesnakket med sin spiller fra sidste år (hvor hun havde kvalificeret sig) Lars Christiansen ligesom bl.a. Tom Kristensen interesseret spurgte ind til hende. 

 

Alt i alt en super weekend for både juniorerne Simon og Sofie samt deres forældre. 

 

På billedet kan man se Simon i midten med resten af sin bold

Stjernegolf 2022

Sportsudvalget

Der spilles 3. og 4. runde i Danmarksturneringen 18. og 19. juni i Holbæk.

Kom og støt holdene og ikke mindst se vores dygtige herrer sætte flere point på kontoen.

Program:

Lørdag d. 18. juni

8.00 3. division herrer Holbæk mod Ledreborg

9.00 5. division herrer Holbæk mod Midtsjælland

10.00 3. division senior Holbæk mod CGC

Søndag d. 19. juni

8.00 3. division herrer Holbæk mod Hedeland

9.00 5. division herrer Holbæk mod Odsherred

10.00 3. division senior Holbæk mod Hedeland

KM, baneudvalg og Greenkeepper orienterer .

Banen står flot og grønt.

De få pletter på 9 og 17 fairway vil ikke vokse sammen. De er ellers blevet efter sået 2 gange. Nu får de en tur til med prikke maskinen

Og med efterså maskinen + lidt topdress jord.

Der er rigtig god vækst på resten af banen.

Tredje klipning og rough er nu rettet lidt til flere steder for bedre flow på banen.

De plantede skovfyr på hul 9 er desværre ikke sprunget ud.

Vi har reklameret overfor planteskolen og får nogle nye erstatningstræer til efteråret.

De plantede træer fjerner vi derfor.

 Generatiosturneringen.

Himmel og hav stod i et – og minutterne var lange som gravhunde(!), da der skulle tages billeder af
vinderne i årets generationsturnering. Og derfor måtte turneringsledelsen ud i regn og lyn for at hente
Toyotas sandwich-skilt ind i tørvejr for at de glade vindere kunne foreviges.
Heldigvis blev turneringen afholdt stort set i tørvejr – kun enkelte dryp ved starthullet og truende skyer kunne bringe bange anelser ind i hovederne på de 36 spillere – men hvad der ikke var af nedbør var der til gengæld i en lumsk vind fra vest. Det var langt fra stormvejr, men alligevel drillede vinden så meget, at der fx ikke kunne noteres nogen nærmest hullet på hul 11, ”sponsors eget hul”, hvorfor nærmes-hullet-præmien blev overført til den almindelige præmierække.
Toyota Holbæk havde forsynet alle hold med frugt, slik og vand til at forsøde turen rundt på Kirsebærholmen, og der var også sørget for et fint præmiebord foruden mange klappepræmier.

Mange tak for det.

Og vinderne var:

Nærmest hullet hul 16: ”The Sjørslev’s” – 4.80 meter

1. Steen Hellberg / Kresten Hellberg 37 points
2. Lisbet Daugaard-Hansen / Hans Henrik Daugaard 37 –
3. Dorthe Rasmussen / Ole Rasmussen 35 –
4. Jytte Clemmensen / Martin Normann Clemmensen 35 –

Turneringen blev som altid afsluttet med spisning, hurra-råb for klub, sponsor, vindere og Restaurant Albatros samt suset over Kirsebærholmen.

Mange tak for denne gang,
Jens Færch-Jensen

Begynderne orienterer.

Det går godt med at rekruttere nye medlemmer, og der spilles flittigt på banen fredag eftermiddage/aftener. Det varer ikke længe før vi vil se disse nye ansigter på banen, så pas godt på dem og hav lidt tålmodighed.

GOF’inderne orienterer.

Den årlige golftur med GOF’inderne

Juni tilbud i shoppen.